Česky
English
Výbor pro spolupráci ČR se Spojeným ústavem jaderných výzkumů Přihlášení
8. mezinárodní studentská letní škola NUCPHYS-SC&APPL
Brašov, Rumunsko
26. 07. - 04. 08. 2017

26. července byla zahájena 8. mezinárodní studentská letní škola NUCPHYS-SC&APPL, která se konala letos v Brašově.

První den školy přivítala účastníky prorektorka Tranyslvánské univerzity Brašov profesorka Liliana Rogozea a děkan lékařské fakulty profesor Marius Moga. Uvítací přednášky přednesli Zplnomocněný zástupce Rumunska v SÚJV profesor Florin-Dorian Buzatu a zástupce ředitele SÚJV profesor Richard Lednický.
Školy se účastní více než 70 studentů a doktorandů z 10 zemí (České republiky, Rumunska, Ruska, Polska, Srbska, Makedonie, Kuby, Arménie, Jihoafrické republiky a Ukrajiny).

NUCPHYS-SC&APPL je pravidelně organizována Spojeným ústavem jaderných výzkumů ve spolupráci s univerzitami a vědeckými institucemi členských států SÚJV. První škola se konala 27. 06. - 11. 07. 2001 v SÚJV a byla zaměřena na využití metod jaderné fyziky v biologii a medicíně. Následující školy byly pořádány ve spolupráci s Univerzitou Adama Mickewicze v Poznani (2003, 2015), Českým vysokým učením technickým v Praze (2007), Komenského univerzitou v Bratislavě (2009) a tématika školy byla rozšířena tak, aby zahrnovala veškeré vědecké aktivity SÚJV.